Aviator

Η Βήχος Ωρολόγια είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Aviator Watches στην Ελλάδα και Κύπρο.

Πάντοτε η ανθρωπότητα ονειρευόταν να πετάξει. Η ιστορία της αεροπορίας είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της ωρολογποιίας. Οι αεροπόροι δυσκολεύονταν να ελέγχουν τα ρολόγια τσέπης τους εν πτήσει και έτσι άρχισε η αναζήτηση λύσης. Ως αποτέλεσμα ήρθε η δημιουργία ρολογιών χειρός, τα οποία επέτρεπαν στους πιλότους να βλέπουν την ώρα, έχοντας και τα δύο χέρια στο χειριστήριο. Από τότε τα ρολόγια χειρός αναπτύχθηκαν από καθαρά χρηστικά, σε αντικείμενα με εξελιγμένο design, μια εξέλιξη παράλληλη με την ανάπτυξη της αεροπορίας από τα ανεμόπτερα έως τα υπερηχητικά αεροσκάφη.  

Η μάρκα Aviator αποτίει φόρο τιμής στην εξέλιξη της αεροπορίας, τοποθετώντας τα ρολόγια της σε διάφορες περιόδους αυτής της καταπληκτικής ιστορίας. 

Κάθε οικογένεια ρολογιών αντιπροσωπεύει μία εποχή της αεροπορίας. Έτσι τα μοντέλα Vintage είναι αφιερωμένα στην Pioneer Era και τον «Χρυσό Αιώνα» της. Συμπεριλαμβάνει την αλλαγή από το ρολόι τσέπης σε σχεδιασμό του κλασικού pilot ρολογιού της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Εμπενευσμένη από την ιστορία των αεροσκαφών Mig, η Aviator δημιούργησε ολόκληρη οικογένεια ρολογιών που πήρε το όνομά της από αυτά τα μυθικά μαχητικά. Η ειδική σειρά Professional γεννήθηκε για να συναντήσει τις πιο αυστηρές απαιτήσεις των σύγχρονων αεροπόρων. 

Η Γέννηση της Μάρκας Aviator

Δεν είναι σύμπτωση πως η μάρκα Aviator γεννήθηκε στη  Ρωσία, μια χώρα με ιστορικά αναγνωρισμένη ηρωική αεροπορία και θαρραλέους πιλότους.  

Οι ρίζες της εταιρείας ξεκινούν από το 1927, στο ιστορικό «Δεύτερο Εργοστάσιο Ωρολοποιίας της Μόσχας», πιο γνωστό ως Poljot, το οποίο μετά από δεκαετίες ένδοξης ιστορίας, αποτελεί πια παρελθόν. 

Από τη δεκαετιά του 1930 η αποστολή της μάρκας Aviator είναι να υπηρετεί εξαιρετικά όχι μόνο όσους κατακτούν τους ουρανούς αλλά και όσους τους στηρίζουν στο έδαφος. 

Από το 2000, η Aviator έχει προμηθεύσει με ρολόγια ανθρώπους των πιο ακραίων επαγγελμάτων – στρατιωτικούς, διασώστες και πιλότους, αλλά και τους λάτρεις της ωρολογοποιίας και της αεροπορίας, χτίζοντας την άψογη φήμη της στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία. 

Από το 2006, η Aviator είναι ο επίσημος χρονομέτρης της ακροβατικής ομάδας Swifts, οι ξακουστοί πιλότοι της οποίας πετούν τα μαχητικά Mig-29. 

Manufacture Aviator

Από το 2011 τα ρολόγια Aviator σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελβετία, στο Jura – περιοχή που αποτελεί το «λίκνο» της ωρολογοποιίας. 

Αυτή η τοποθεσία διευκολύνει τη συνεργασία της μάρκας Aviator με τους πιο εκλεπτυσμένους προμηθευτές και της επιτρέπει να υποστηρίξει τη φιλοσοφία της: να χτίζει αξιόπιστα ρολόγια που πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές στη μέτρηση του χρόνου, ενώ ταυτόχρονα να έχουν πρωτότυπο αεροπορικό σχεδιασμό. 

Στην καρδιά του Jura, στο Porrentruy, λαμβάνουν χώρα όλες οι διαδικασίες που συνοδεύουν τη δημιουργία ενός ρολογιού, από την έρευνα και τον σχεδιασμό μέχρι τις τροποποιήσεις μηχανισμού, τη συναρμολόγηση και τους αυστηρούς και πολυεπίπεδους ελέγχους ποιότητας. 

Κάθε ρολόι Aviator συνδυάζει τις δεξιότητες και την εμπειρία των ωρολογοποιών, με το ειλικρινές πάθος για την αεροπορία και την τέχνη της ωρολογοποιίας.

www.aviatorwatch.ch