Special Projects

Special Projects

Η Βήχος Ωρολόγια έχει μακρά παράδοση τόσο στο χώρο του custom made ρολογιού για ειδικές ομάδες όσο και στο χώρο του εταιρικού δώρου. Επίσης, η εταιρεία μας έχει κατά περιόδους σχεδιάσει και κατασκευάσει σειρές ωρολογίων με δικά της brand names όπως EDISON, VICTORY, JEAN REVAL, GEB, κ.ά.
Από το 2007 η Βήχος Ωρολόγια δραστηριοποιείται συστηματικά στο χώρο του custom made ρολογιού. Τα ονομάζουμε Special Projects.
Όλα ξεκίνησαν όταν μία ομάδα πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας προσέγγισε τους ανθρώπους της εταιρείας, ρωτώντας εάν μπορεί να παραχθεί μια επετειακή σειρά ρολογιών με τη φιγούρα του αεροσκάφους Α7 Corsair. Έτσι γεννήθηκε το AVIATOR A7 Corsair «32 Χρόνια», ένα θρυλικό ρολόι το οποίο έγινε ανάρπαστο σε όλες του τις επανεκδόσεις. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο εντυπωσιακό, που ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι της Βήχος Ωρολόγια δεν το περίμεναν. Η επιτυχία του Aviator Α7 διαδώθηκε και λίγο αργότερα ακολούθησε η ειδική έκδοση για την 358 Μοίρα και τα ελικόπτερα Huey UH-1H με βάση το πολύ δημοφιλές τότε μοντέλο Rocket N1 της Vostok-Europe. 
Στα επόμενα 2 χρόνια η Βήχος Ωρολόγια μέσω του εργοστασίου της AVIATOR, συνεργάστηκε με τους χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών F-16 BLK 52+ της 337 Μοίρας, των ελικοπτέρων Chinook CH-47 D και των αεροσκαφών Huron C-12 της Αεροπορίας Στρατού, αλλά και των ελικοτπέρων Sikorsky S-70B-6 (Aegean Hawk) του Πολεμικού Ναυτικού.
Το εργοστάσιο της VOSTOK-EUROPE κατασκεύασε παράλληλα Special Project για την 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας (αεροσκάφη P-38 ΩΡΙΩΝ), τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ), για τους καταδρομείς της Α’ΜΑΚ και για το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) με το δέικτη των δευτερολέπτων να καταλήγει σε σχήμα αλεξίπτωτου. 
Με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και την μετατροπή της σε Olympic Airlines, η Vostok-Europe κατασκευάζει ένα συλλεκτικό ρολόι για τους πιλότους της Olympic Airways με τη συλλεκτική αρίθμηση να είναι ορατή στον ρότορα του αυτόματου μηχανισμού.

Νέα εποχή Special Projects

Το 2010 οι άνθρωποι της Βήχος Ωρολόγια έρχονται ταυτόχρονα σε συμφωνία με το Πολεμικό Ναυτικό για την κατασκευή 330 ρολογιών Anchar για τη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την κατασκευή του επίσημου ρολογιού της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότιο Αφρική.
Αυτά τα δύο special projects αλλάζουν την πορεία της εταιρείας, αφού αποκτά μοναδική εμπειρία στο customization ωρολογίων και τα special projects πλέον παράγωνται με μεγαλύτερο φάσμα τροποποίησης αλλά και σε περισσότερα αντίτυπα. Συνολικά διατέθηκαν πάνω από 3.000 τεμάχια του επίσημου ρολογιού της Εθνικής μαζί με τις απανεκδόσεις.  Πλέον ο πελάτης επιλέγει όχι μόνο τι θα τυπωθεί στο καντράν, αλλά έχει στη διάθεσή του όλο το χώρο στο πίσω καπάκι για χάραξη αλλά και εκτύπωση στο κουτί του ρολογιού.
Το ρολόι της ΜΥΚ φέρνει τους ανθρώπους της Βήχος Ωρολόγια σε επαφή με τους διασώστες του Λιμενικού (Ειδική Μονάδα Έρευνας Διάσωσης) και την ΕΚΑΜ, ενώ μετά την επιτυχημένη πορεία του ρολογιού της Εθνικής, γεννιούνται τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις για τον Παναθηναϊκό, ρολόι για τον Παναιτωλικό, για τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια της Κύπρου, καθώς και 2 special projects για τον ΠΑΟΚ. 
Οι συνεργασίες με την Αεροπορία και το Στρατό συνεχίζονται με νέο project Α7 Corsair (336 Μοίρα), F-16 (335 Μοίρα), με ελικόπτερα  Chinook και Apache Longbow, ελικόπτερα EC – 135 (Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας), 2 εκδόσεις για τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6 Texan ΙΙ, της 340 Μοίρας, επετειακή έκδοση για τα 60 χρόνια της 340 Μοίρας «Αλεπού» και της για τα F-16 της 347 Μοίρας.
Αυτή τη στιγμή, η ομάδα σχεδιάσης της Βήχος Ωρολόγια, ετοιμάζει την αποστολή σε παραγωγή μιας σειράς νέων special projects.
Παράλληλα με τις παραγωγές customized ωρολογίων για τις Ένοπλες Δυνάμεις και Ποδοσφαιρικές Ομάδες, η Βήχος Ωρολόγια συνεργάστηκε και με ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα του εκλεπτυσμένου και ποιοτικού εταιρικού δώρου. Η ιταλική Fiore Rubinetterie, η ελληνική βιομηχανία Χατζόπουλος Α.Ε. και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι μερικοί από τους πελάτες μας.

Τα Special Projects είναι για μας ένα γνώριμο και αγαπημένο αντικείμενο. Προσπαθούμε να ικανοποιούμε κάθε απαίτηση του πελάτη, έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρεία στο χώρο και τολμάμε να δηλώσουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη εταιρεία η οποία να προσφέρει αντίστοιχη ποιότητα σε αντίστοιχες δελεαστικές τιμές.